Onderwijs

& Programma

De Ontdektuin Voorschoten heeft een educatief programma voor basisscholen uit Voorschoten, Leiden-Zuid, Leidschendam en Wassenaar.

Het programma van de Ontdektuin bestaat uit NMElessen in de buitenlucht, programmeeronderwijs en maakeducatie. In alle lessen staat ERVAREN centraal. Ervaringsgericht werken aan vaardigheden en houding die beschreven staan in het leerplankader Wetenschap en Technologie. Meer over het educatieprogramma van de Ontdektuin vindt u in deze pdf.

& Partner

De Ontdektuin wil uw volledige onderwijspartner zijn in het domein wetenschap, techniek, natuur, milieu en duurzaamheid. Daarom biedt ze naast de lessen uit het educatieprogramma ook leskisten en materialen aan. Veelal zijn deze kostenloos te lenen. Kijk daarvoor op de pagina: Leskisten- & Materialenuitleen

& In de school

Naast een eigen lesprogramma en uitleenmaterialen bestaat ook de mogelijkheid om de kennis van Ontdektuin in school te halen. Bijvoorbeeld door de Ontdektuin uit te nodigen (een deel van) uw studiedag vorm te geven. Op de pagina train-de-trainer vindt u meer informatie.

Een andere mogelijkheid is het samen vormgeven van een project bij u op school. U heeft een projectonderwerp en wil graag weten hoe het domein wetenschap en technologie binnen dit project past. De Ontdektuin ontwikkelt graag in samenspraak met u de lesplannen en verzorgt ook de materialenuitleen. Geïnteresseerd? Kijk dan snel op de pagina projectonderwijs.